Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

 

                              D O N I R A J                             

Delegacija Crnogorske Pravoslavne Crkve u Rumuniji na otvaranju Vikarijata

Delegacija Crnogorske Pravoslavne Crkve nedavno je boravila u Rumuniji na čelu sa Mitropolitom Crnogorskim Borisim u članovi delegacije bili su vikarni Episkop dukljanski Ivan i protojerej-stavrofor Dragan Pavlović.

Zvanično je otvoren i pred državom upisan Vikarijat Crnogorske Pravoslavne Crkve  u Rumuniji. Na čelu Vikarijata postavljen je Mitroforni protojerej Prof. Emilijan Prodan.

 Mitropolit Boris i Episkop Ivan služili su nekoliko liturgija u Savropigisokoj Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Bukureštu (Pipera) u toku službe za đakona a naredni dan za svješenika rukopoložen je  teolog ipođakon Adrijan Simene uz prisustvo više hiljada vjernika i hodočasnika. 

u Savropigisokoj Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice pohranjene su čestice svetih motiju: Svetog Pangratija, Svetog Bonifacija, svetih Apostola Petra i Pavla...

U toku pośete Rumuniji Mitropolit Crnogorski Boris gostovao je u više televiziskih emisija, dao nekoliko interjua za štampane medije i učestvovao na skupu o duhovnosti i psihologiji u kojoj su učestvovali eminentni stručnjaci iz ovih oblasti.

Delegacija Crnogorske Pravoslavne Crkve obišla je grad Gerlu na śeveru Rumunije u kojem se nalazi Crkva svete Cecilije i dio njenih svetih moštiju. Mitropolit Boris, Episkop Ivan i svjestenstvo su služili svetu liturgiju uz prisustvio velikog broja vjernika.

Vikarijat Crnogorske Pravoslavne Crkve u Rumuniji pored Mitrofornog Protojereja Prof.Emilijana Prodana ima još 4 svještenika i 3 monahinje.

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98