Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

 

                              D O N I R A J                             

Proslava Vaskrsa 2024 u Cnogorskoj Pravoslavnoj Crkvi

Molitveno poslavljen najveći praznik Vaskrsenja Hristovog u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Svete Arhijerejske liturgije služene su na Cetinju, Nikšiću, Podgorici, Kotoru.

Njegovo Blaženstvo Mitropolit Boris služio je svetu Vaskršnju liturgiju uz sasluženje Protojereja-stavrofora Dragana Pavlovića,  Protojereja-stavrofora Stefana Markovića i protojereja Mila Mihailovića i ipođakona Balše i Bodina Furtule, na Cetinju u crkvi svetog Ivana Crnojevića uz prisustvo mnogobrojnih vjernika, pročitana je Vaskršnja poslanica a Mitropolit Boris je održao Vaskršnju propovijed. Nakon Službe nastavljena je proslava Vaskrsa.

U Nikšiću u kapelici svetog Đorđa u Eliskopskom dvoru CPC svetu Arhijerejsku liturgiju služio je Njegovo Preosvještenstvo vikarni Episkop Dukljanski Ivan uz sasluživanje Protojereja-stavrofora Milutina Cvijića, Protojereja Ilije Vujovića i ipođakona Stefana Vešovića uz molitveno prisustvo velikog broja vjernika iz Nikšića.

U Podgorici u kapelici svetog Vladimira dukljanskog služio je Protojerej Neđeljko Furtula iz sasluženje podgoričkog svještenstva. U Kotoru u crkvi svetog Petra Cetinjskog služio je umirovljeni Mitropolit Mihailo sa svještenstvom Episkopije kotorsko-primorske.

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98