Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

 

                              D O N I R A J                             

CPC: Mošti svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta položeni u crkvi na Cetinju

U crkvi Sv Ivana Crnojevića na Cetinju svečano su dočekane čestice mošti Svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta, saopšteno je iz CPC. 

17137687294htmdeh4g2stdhcb i 1118x745

“Svetinje koje su donijeli Parosi cetinjski Protojereji stavrofori Dragan Pavlović i Stefan Marković starješina crkve Sv Ivana Crnojevića, a koje su podsjećamo dar rumunskih Svještenika, dočekao je Njegovo Blaženstvo Arhiepiskop Cetinjski i Mitropolit Crnogorski Boris, u prisustvu mnogobrojnog naroda”, navodi se u saopštenju. 

Nakon polaganja kivota sa Svetinjama uslijedila je sveta arhijetejska liturgija, koju je služio Blaženjejši mitropolit Boris, uz sasluženje vikarnog episkopa Dukljanskog Ivana i sveštenstva.

“U svojoj besjedi mitropolit je kazao da su ove relikvije veliki blagoslov za Cetinje, ali i cijelu Crnu Goru, podsjetivši na put mošti od Kipra, preko Bugarske i Rumunije pa sve do danas, do Cetinja, ali i na značaj i poštovanje Svetih Apostola Petra i Pavla na Cetinju i uopšte kod crnogorskog naroda. Okupljeni narod je sa radošću molitveno pristupao Svetinjama, kako tokom Liturgije, tako i tokom cijelog dana. Mošti svetih apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta će svakodnevno biti dostupne narodu na poklonjenje i molitvu u crkvi Svetog Ivana Crnojevića na Cetinju”, zaključuje se u saopštenju. 

Preuzeto sa: CPC: Mošti svetih Apostola Petra i Pavla i dio Časnog krsta položeni u crkvi na Cetinju (portalanalitika.me)

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98