Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

Saopštenje Crnogorske pravoslavne ckve o pośeti Mitropolita Borisa Italiji

Mitropolit Crnogorski Boris boravi u višednevnoj, zvaničnoj pośeti misionarskoj Episkopiji Crnogorske pravoslavne crkve u Italiji. Boraveći u Manastiru svetog Nikole u blizini Barija đe je služio svetu liturgiju uz sasluženje Episkopa Kirjakosa i svještenstva episkpije CPC u Italiji.

Mitropolit Boris je zajedno sa Episkopom Kirjakosom imao zvanične susrete sa gradonačelnicima u više opština u Regijama Pulja i Molize, sa kojima je razgovarao o saradnji sa Episkopijim CPC kao i o mogućnosti otvaranja misionarskih parohija.

Mitropolit i Episkop su uzeli učešća na skupu o istoriji i kulturi u gradu Peskari na skupu su razgovarali sa Nadbiskopom Albertom Tricaricom, dugogodišnjim Apostolskim nuncijem Rimokatoličke Crkve kao i sa Nadbiskupom Miguelom Castrallion iz Anglikanske Crkve. U svom pozdravnom govoru Mitropolit se osvrnuo na dugogodišnje poznanstvo sa uvaženim Nadbiskupom Tricaricom i pozdravljajući sve prisutne naglasio da nas spajaju Jadransko more , duga tradicija dobrih odnosa između Crne Gore i Italije kao i Mediteranska kultura . Govoreći o Italijanskoj kraljici Jeleni koja je bila Crnogorska princeza Mitropolit Boris je sve pozdravio rekavši da je dosao iz Prijestonice Cetinje đe je rođena kraljica Jelena i istakao njenu hrišćansku požrtvovanost za Italijanski narod. Na samom kraju Mitropolit je pozvao sve prisutne da se pomole za Ukrajinu i Ukrajinski narod jer stoje kao zid i branik cijele Evrope.

Zvaničnu posjetu Mitropolit Crnogorski Boris završiće pośetom Katedrali svetog Nikole u Bariju đe se naleze mosti ovog svetitelja.

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98