Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

 

                              D O N I R A J                             

Boravak Mitropolita Borisa u Vašingtonu

Mitropolit crnogorski Boris i njegov savjetnik Alek Barović sastali su se u Vašingtonu sa predstavnicima Jamestown fondacije. Ova organizacija se bavi proučavanjem društveno-političkih dešavanja u Evroaziji i savjetovanjem američkih zvaničnika. Razgovaralo se sa predsjednikom ove fondacije g. Matisom i njegovim saradnicima g. Janušom Bugajskim i g-đom. Asenovom.

U ovom višečasovnom sastanku predstavnici fondacije su upoznati sa situacijom u Crnogorskoj crkvi i problemom sa vjerskim pravima Crnogoraca u Crnoj Gori.

Istaknuto je da Sjedinjene Američke Države kao jedina globalna sila moraju pružati više podrške pro-zapadnim i demokratskim snagama u Crnoj Gori, između ostalog i Crnogorskoj crkvi. Sagovornici su upoznati sa diskriminatornim odnosom vlasti prema CPC i problemima pravoslavnih Crnogoraca sa kojima se svakodnevno suočavaju. 

Nakon ovog sastanka mitropolit Boris je imao priliku da obiđe američki Kapitol i prisustvuje zasijedanjima Senata i Predstavničkog doma. Ovime se nastavlja mitropolitov boravak i aktivnosti u Sjedinjenim državama.

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98