Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

20 GODINA POSTOJANJA FONDACIJE “SVETI PETAR CETINJSKI“

Fondacija “Sveti Petar Cetinjski“, osnovana 1999. godine s ciljem da radi na afirmaciji kulturno-istorijskog i državotvornog nasljeđa Crne Gore, ali i afirmaciji savremenih vrijednosti i potencijala crnogorskog društva, danas je obilježila dvadeset godina svog postojanja i rada, u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

Fondacija je stvorena radi opšteg dobra Crne Gore i jačanja njenog državnog, demokratskog i obrazovnog puta, kao i radi zaštite istorijskih, duhovnih vrijednosti crnogorskog naroda, kazao je direktor Fondacije Milorad Aleksić.

Svečanosti u Zetskom domu prisustvovao je Episkop Boris i svještenstvo Crnogorske pravoslavne crkve.

Fondacija “Sveti Petar Cetinjski“ je godinama stipendirala studente iz Crnogorske pravoslavne crkve, koji su se školovali na Kijevskoj Pravoslavnoj Bogoslovskoj Akademiji u Mihailovskom manastiru u Kijevu.

Povodom 20 godina osnivanja Fondacije, dodijeljene su Povelje zahvalnosti Fondacije Sveti Petar Cetinjski. Povelju su iz Crnogorske pravoslavne crkve dobili Mitropolit Mihailo, Episkop Boris i protojerej stavrofor Ivan Pajović.

U okviru muzičko-kulturnog dijela programa nastupila je grupa „Antivari“ kao i orkestar Vojske Crne Gore.

U holu „Zetskog doma" bila je postavka studentskih radova svih umjetničkih fakulteta Crne Gore, sa nagradnog konkursa koji je organizovala Fondacija i sa kojima je organizovala izložbe na Cetinju i u Podgorici.

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98