Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

Arhiepiskop Kotorski i Primorski i rukovodilac Nadledštva spoljnih poslova CPC † Simeon posjetio Episkopiju ostroško nikšićku

Sjedište Episkopije ostroško nikšićke danas je posjetio Visokopreosvećeni Arhiepiskop Kotorski i Primorski i rukovodilac Nadledštva spoljnih poslova CPC gospodin Simeon.

Nadledštvo spoljnih poslova CPC  zastupa Agendu Dijaspore Crnogorske pravoslavne crkve u svijetu i radi na uspostsvljanju dobrih odnosa sa državama u kojima žive vjernici Crnogorske pravoslavne crkve i predstavništvima tih država, shodno Ustavu CPC i po nalogu Svetog Arhijerejskog Sinoda i Mitropolita Crnogorskog.

U bratskom razgovoru sa Episkopom nikšićkim gospodinom Borisom izrazio je zadovoljstvo što Crnogorska pravoslavna crkva ima na području Episkopije ostroško nikšićke veoma dobro organizovanu strukturu i poželio je uspješan rad u Arhipastirskoj službi. Posebno je naglasio dobar rad Odbora CPC Nikšić, aktivnosti Episkopa Borisa i dobru saradnju sa lokalnom upravom u Nikšiću, sa poslanicima iz javnog i kulturnog života na području Episkopije, kao i povećanju broja vjernika CPC, koji su u velikom broju prisutni na događajima koje Episkopija organizuje. Takođe, istakao je, da ga raduje veliki broj vjenčanja, krštenja i drugih crkvenih obreda koji se obavljaju u Episkopiji.

Episkop nikšićki Boris zahvalio se na posjeti i pomoći koju Arhiepiskop Kotorsko Primorski Simeon pruža nesebično Episkopiji ostroško nikšićkoj CPC.

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98