Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

Božićna poslanica Mitropolita Mihaila

 

Mitropolit cpc mihailo

 

Dragi moji Crnogorci i Crnogorke u Crnoj Gori i dijaspori,
poštovani građani i dragi prijatelji

U Ime Oca i Sina i Svetoga Duha pozdravljam Vas najljepšim
hrišćanskim pozdravom

HRISTOS SE RODI ! VAISTINU SE RODI !

Od kako je Crnogorski narod primio Hrišćanstvo, u Crnoj Gori se s osobitim poštovanjem slavi Božić.

Danas se Vaseljena raduje rođenju Isusa Hristosa, Sina Božijega, glavne ličnosti ljudske istorije, Spasitelja i obnovitelja života na Zemlji.

Okupili smo se danas u Crnogorskoj Prijestonici -Cetinju, da se pored Crnogorskog Badnjaka podsjetimo rođenja Gospoda Isusa Hristosa, najsvečanijeg dana u istoriji roda ljudskoga.

Blago onima koji dođoše da mu se poklone na Svetoj Liturgiji, prime sveto pričešće, krv i tijelo Gospoda Isusa Hristosa u ovom Svetom hramu na Cetinju, posvećenom Prepodobnom crnogorskom gospodaru Ivanu Crnojeviću, koji je i osnovao ovaj Sveti hram prije više od 5oo godina, a više od 1oo godina pod okupacijom Srpske pravoslavne crkve iz Beograda, onih ljudi i popova koji ljube Hrista Judinim poljupcima.

Crnogorski narod se masovno vraća svojoj izvornoj tradiciji i duhovnim vrijednostima. Širom Crne Gore na Badnji dan nalažu se badnjaci (to sveto drvo, koje je grijalo i Hrista u Vitlejemskoj pećini), śedoče da crnogorski narod zna vječnu istinu, da je Crnogorska pravoslavna crkva na ovim prostorima jedini čuvar pravoslavne hrišćanske vjere, koju smo od naših predaka primili.

Crnogorska pravoslavna crkva u svojoj viševjekovnoj duhovnoj istoriji i dubokoj hrišćanskoj pobožnosti, zalagala se i zalaže za mir, slogu, bratstvo i jednakost među ljudima. Naša crkva se rukovodi Svetim Jevanđeljem (Svetim Pismom):

“Jedan Gospod, Jedna Vjera, Jedno krštenje” (Poslanica Efescima, Gl. 4. stih 5).

U slavu rođenja Gospoda Isusa Hrista, Spasitelja, sve vas pozdravljam i Blagoslovim sa željom da Badnji Dan i Božić proslavite u ljubavi, miru i slozi, kao što je vjekovima radio narod u Crnoj Gori.

Svima Sveti pozdrav:

HRISTOS SE RODI ! VAISTINU SE RODI !

ARHIEPISKOP CETINjSKI I MITROPOLIT CRNOGORSKI
† M I H A I L O

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98