Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

 

                              D O N I R A J                             

Čestitka CPC za Božić 2022

CPC veliki

U vremenu kada se borimo sa teškom boleštinom, koja ozbiljno prijeti čovječanstvu, Badnj dan i Božić, naš najradosniji praznik, svjetlost i svetost duše, vraća nadu u novu pobjedu dobra, u snagu i vjeru Hristovog zavjeta, za ljubav i slogu među ljudima i među narodima, za vječni plamen dobrote, koji grije i puteve obasjava.
Zato draga pravoslavna braćo i sestre u vazda našoj Crnoj Gori i bijelom svijetu đe živite-Vama i svim ljudima dobre volje neka radost Hristovog rođenja daruje zdravlje, mir u duši svaku sreću i veselje.
Neka Vam oči vazda ljepotu gledaju, neka uši samo lijepe riječi slušaju, neka Vam noge srećnim putevima idu, neka Vam ruke grle sve koji Vas poštuju i vole i koje Vi volite-Vaše bližnje i sve one koji časno žive, bez obzira koje vjere bili,jer svaka vjera i svako plemenito čeljade zaslužuje puno poštovanje.
Neka zato Badnjak sveti naše duše dobrotom osvijetli-budimo humani i plemeniti, budimo mudri i kada zatreba dostojanstveno hrabri na braniku svoje Vjere, Crkve i Države, oprostimo i pomožimo, pružimo ruku za svaku muku, budimo ljudi velikog, pravednog srca.
Nećemo ovog Božica i ove večeri Badnje biti na velikim skupovima, ali ćemo biti vjerom i dušom veliki okolo badnjaka u našim domovima, sa porodicom i prijateljima, na ognjištu naših starih, bićemo u hramovima i crkvama naše svete stare Crnogorske pravoslavne crkve, koja u mukama Hristovim živi, koju proganjaju i mira joj nedaju, kojoj su sve liše vjere i obraza oteli, ali Crkve mučenice koja nikada nikome, osim Hrista, neće na koljena pasti, jer će uvijek za Crnu Gore i sve dobre ljude postojati i Hristovu vjeru poštovati.
Neka Vam Sveti Božić i badnjak naših predaka, draga braćo i sestre u Hristu, u Vaša srca i domove, unese radost, vjeru i nadu, neka Vas prati dobro zdravlje i svaka sreća dovijeka.

HRISTOS SE RODI
VAISTINU SE RODI

 

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98