Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

Ekskluzivno za VOMINFO: Crnogorski intelektualci o dešavanjima u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi

IMG 9912

Sandra Jablan – lični stav

Poštovani Crnogorci i Crnogorke, vjernici i poštovaoci Crnogorske pravoslavne crkve, želim da Vam se obratim, kao potomkinja, ćerka, jednog od članova Odbora za vraćanje autokefalnosti Crnogorske pravoslavne crkve, pokojnog Sava Jablana.
Naime, svjedoci smo brutalnog obesmišljavanja naše decenijske borbe za vraćanje autokefalnosti naše crkve, a u međuvremenu je i sva naša imovina, kao i grobovi naših predaka predata u vlasništvo crkve druge države. Naša crkva ukinuta, je, svi znamo, dekretom izdajničkog kralja Aleksandra 1918.g, koji je, apsurdno, u našoj svetoj crkvi, kao unuk kralja Nikole i kršten.
Činjenica je da je je određeni broj onih koji ne misle dobro Crnoj Gori, njenom narodu i crkvi, našem sveopštem dobru i opstanku zlouportijebio duboke godine Mitropolita Mihaila, i iskoristio to da rastače biće Crnogorske crkve, a time i crnogorske države i naroda, na najgori način, iznutra.
To ne smijemo dozvoliti.
Kao neko ko je prisustvovao Opštecrnogorskom zboru kad smo izabrali prvog Mitropolita obnovljene Crnogorske pravoslavne crkve, poštovanog Vladiku Antonija 1993. g., a isto tako i izboru našeg Mitropolita Mihaila na Opštecrnogorskom zboru, pozivam Vas da se svi okupimo trećeg septembra, na Cetinje i na isti način, u skladu sa našom tradicijom, izaberemo Vladiku Borisa za našeg Mitopoita, i na taj način stavimo tačku na dalje razjedinjavanje Crnogorske pravoslavne crkve.
Ubijeđena sam da činimo pravu stvar, i da je potonja ura, zgrožena pisanijama raznih pojedinaca i službi, koji su zlouportijebili potpis našeg ostarjelog Mitropolita, koji je za sve ove godine zaslužio da uživa penziju i sve beneficije koje ga pripadaju.
Vidimo se na Cetinje 03.septembra, ja ću biti tamo sa svojom porodicom.

Da je vječna sveta Crnogorska pravoslavna crkva, da je vječna Crna Gora!

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98