Slide 1
ЦРНОГОРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
ЕПИСКОПИЈА ОСТРОШКО НИКШИЋКА
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Slide 1
Епископија
острошко никшићка
Slide 1
Slide 1
Slide 1
slajd2023.jpeg
slajd2023.jpeg
previous arrow
next arrow

Вијести

 

                              D O N I R A J                             

Crnogorci iz Kanade povodom Opštecrnogorskog skupa na Cetinju zakazanog za 03.09.

KanadaOkupite se na Opštecrnogorski zbor 03.09. na časno i nepokolebljivo Cetinje, kako dolikuje Crnogorcima i kako to tradicija nalaže, donesite najvažniju odluku da se sačuva obnovljena nam Crnogorska crkva na temeljima časnog i svetog Mitropolita Antonija Abramovića, koji je baš iz Kanade otišao na slavno Cetinje i mučenički ali ponosno, svetiteljski, iznio luču, obajsao njom trag i temelj svetoga nam hrama crnogorskog.

Mi Crnogorke i Crnogorci iz Kanade, koji smo odlučili da stvaramo daleko od postojbine, matice i roditeljskog ognjišta, nikad ne zaboravljajući dom, što i dokazujemo ne samo svojim vezama i interesovanjem za sva dešavanja, već i koliko je to u našoj moći pomažemo nacionalne projekte, posebno smo rastuženi podjelama među braćom i sestrama povodom potonjih dešavanja u obnovljenoj i svetoj crkvi pravoslavnih Crnogoraca.
Duša nam se cijepa kad viđesmo pamflete koji se dijele po Prijestonici čiji potpis nosi ime Mitropolita Mihaila.
Svjesni smo da naš Mitropolit nije mogao tako nešto napisati i objaviti znajući da će to naškoditi ne samo Crkvi već i naciji, a čemu će se radovati samo neprijatelj koji nam o glavu radi više od stoljeća za nama.
Okupite se na Opštecrnogorski zbor 03.09. na časno i nepokolebljivo Cetinje, kako dolikuje Crnogorcima i kako to tradicija nalaže, donesite najvažniju odluku da se sačuva obnovljena nam Crnogorska crkva na temeljima časnog i svetog Mitropolita Antonija Abramovića, koji je baš iz Kanade otišao na slavno Cetinje i mučenički ali ponosno, svetiteljski, iznio luču, obajsao njom trag i temelj svetoga nam hrama crnogorskog.

Sačuvajte Mitropolita Mihaila da u miru provede mitropolitsku penziju!
Neka nam je srecan Cetinjski Treći septembar!

IMG 9859 840x507

Календар и молитвеник

Преузмите нашу апликацију
 en badge web generic

Пратите нас на

youtube 2433301 128041282b58cf85ddaf5d28df96ed91de98